Vanilj har flyttat hemifrån

Har inte lyckats få Vanilj avvand. Vidja låter henne dia hur som helst, o nu är Vanilj en bra bit över 10 månader. O Vidja är inte direkt mager,  egentligen inte alls mager, hon är som hon ska vara, men jag får jobba för att hon ska vara där. Så när J skulle ”tömma” sitt stall i byn åt andra hållet från där mina fjoffisar bor o ha sina hästar hos oss en vända, så tog jag chansen o flyttade dit Vanilj o Aquila. Aquila har åkt trailer förr o gick rakt in, o Vanilj följde efter med tvekan. Väl framme blev det lite springande för att speja in de nya omgivningarna (undrar om Aquila har arab i sej, svansen åkte rakt upp), men det var ungefär som hemma, kor på ena sidan o får på andra. Själva stallet var dock lite läskigt tycker Aquila. Vanilj var inte alls av samma uppfattning. Stallet var helt ok enligt Vanilj. Men eftersom Aquila vägrar att sova där med henne så får stackars Vanilj vackert ligga utomhus. När jag kommer står Vanilj i dörren med nosen ute o resten inne (det är kallt o blåsigt) o Aquila kommer springande utifrån hagen. Man ser på Vanilj att hon sovit ute. Aquila strosar runt i stallet när jag är med. Men går sen ut igen.

Jag minns när Aquila var föl. Eftersom hennes mamma Lycka blev helt tokig när nån annan häst kom inärheten gick Lycka o Aquila själva hela sommaren. Jag såg inte Lycka ligga ner en enda gång, eller såg några tecken på att hon legat. Gissar att Aquila inte legat sen hon blev ”flockledare”. Hon är så lik sin mamma. 

Nån som vet hur lång tid det tar för ett sto att sina, så man inte riskerar att det blir ett misslyckat avvänjningsexperiment? För det är lite småjobbigt att ha hästar på två ställen, om man jobbar heltid o dessutom har en del kvällsaktiviteter i veckorna som bara ”måste” göras … 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *