tråkigt

Att vara insnöad en dag kan vara lite charmigt. O ur jobbsynpunkt perfekt för då hinner man göra undan allt man inte hinner annars när dagarna fylls av samtal, möten, akuta grejor o allmänt spring i korridorerna. Att vara mer eller mindre insnöad en hel vecka har jag aldrig varit med om förr. Men det är TRÅKIGT! Om man är van att röra på sej, det händer något osv hela tiden så blir det fruktansvärt tråkigt att sitta hemma, satsa efter plogbilen o ta sej till stallet, göra det nödvändigaste innan det drivit igen, sladda hem. Idag vågade vi oss ända in till Borgholm för maten var slut, så jag angjorde kontoret medan KO handlade det nödvändigaste, men eftersom det drev rätt bra så stressade vi på för att inte bli ”utsnöade”. Insnöad är inte kul men utsnöad är värre. 

Enda fördelen är att man är helt ensam på vägarna. I morse när jag gick till stallet för det inte var plogat (det funkar här, snön ligger nämligen bara på vägarna mellan stenmurarna typ, på fälten är det helt bart, där har den blåst bort, så gå går bra, man måste bara pulsa vid stenmurarna/staketen o klättra över), så väntade jag i en väns bil för han ville inte riskera att möta KO på vägen (bara ett spår mellan plogvallarna, man kan få backa rätt långt om man möter nån) till jag blev hämtad, efter plogbilens framfart. Snöröjarna är våra hjältar! Och hemtjänsten. Stackars dom. Ensamma i små ”miljöbilar” som knappt klarar några drivor alls. O ska ta sej till alla gamla som liksom vi bosatt sej i sitt drömboende vid världens ände. Ner mot havet. Men långa gator som blir som tunnlar i snön när dom plogats. Inte meningen man ska bo så kanske. Men det är fint en stor del av året. 

O hästarna bara går, kan inte ta in dem i detta vädret, då blir dom blöta. Tråkigt har dom också. Idag övergick det från krisläge till fri tillgång på hö. Höbalen var fastfrusen så vi gav upp, tog bort lastpallarna som avgränsar så nu kommer dom att äta upp en veckas hö på två dar. Vidja o Vanilj behöver det nog, Darita o Aquila överlever men Vijol blir TJOCK. Tråkigt. 

Detta har jag inte upplevt förut. Några säger värsta på 30 år. Hoppas på det. Vintern är åtminstone inte så lång här. Men nu ska det komma ännu mera snö. Egentligen är det inte snön som är problemet. Det är blåsten. I kombination med kylan. Snön måste bli blöt o frysa så den fastnar. Innan den gör det blåser den runt o man får skotta samma snö igen o igen o igen. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *