fast nu lägger jag nog ner

Nu har vintern verkligen anfallit så nu tänker jag kanske bara köra basic, dvs mocka o fodra o se till att hästarna har det bra tills vädret blir bättre. Orkar inte hur mycket som helst. O motion så det räcker får jag av att mocka, köra tunga skottkärror i massor med snö med ojämnt under, strö (typ värsta gympasset att dra halmen ur balarna) o fodra (även om höet är lättare att hantera än halmen så tar det också). Fast om E o J vill så löshoppar vi nog på lördag igen – var ju kul ju när vi gjorde det igår o Aquila måste öva om hon ska hinna lära sej hoppa tills treårstestet. 

Riktigt så mycket snö som på bilden (fr 2011) är det inte än men det var tunnelkänsla att köra första kilometern ut till lite större väg när vi äntligen fick plogat idag. O vädret var inte som på bilden – vädret var sånt att man uppskattar plogvallar. Där det inte är stenmurar (o följaktligen ”tunnel”) fick man sikta mellan de snöstolpar som var synliga i snödrevet så man verkligen körde på vägen o inte bredvid … Hatar vinter. Men jag tänker att jag jobbar på kommunen – kommunen ansvarar för snöröjningen – vill kommunen att jag ska vara på jobbet måste ju kommunen se till att det är plogat till mej eller hur? Om det inte är plogat till mej kan jag inte vara på jobbet. Visst! Hm. Vinter? Men å andra sidan tar jag mej inte till stallet heller om det inte är plogat. Hatar vinter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *