vinter

Kanske får vi lite vinter nu. Det kom lite snö häromdan. Det mesta har smält bort men lite är kvar o nu ser det ut att bli kallt den närmaste veckan åtminstone. 

I snö blir mina hästar som barn. Bus bus bus. Men dom är ju inte så vana vid snö. Vanilj o Aquila körde tittut i ligghallen o snön sprutade när dom hoppade runt. Suck. Halm som är en bristvara.

Eftersom jag kör barfota törs jag inte göra så mycket utomhus med hästarna när det är halt, men vill gärna dom ska se nåt annat än gården när jag kan o det är ljust, dvs på helgen, så jag tog Vijol på en tömkörningsrunda. Insåg direkt att det var lite vågat då man inte har mycket att sätta emot när det är halkigt. Men det gick bra, lite tur hade jag väl som fick tag när hon blev rädd för nåt odef i snön. Väl hemma igen tänkte jag att vi kan ju ta en vända på ridbanan också. Lite trav o kanske galopp. Det blev skritt o lite trav. Vijol sa får jag bocka o skutta nu? Jag sa nej, det får du inte. Trettio sekunder senare sa Vijol ”nu då, hopp o bock”. Svar nej. O så fortsatte det. Tills jag ganska snart gav upp. Utan minsta hopp o bock. Stackars Vijol var tvungen att läxa upp Aquila ordentligt när hon kom tillbaka till hagen. Eller kanske stackars Aquila som inget ont gjort … 

Första kalven har kommit. Gullig. Det lär bli fler!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *