systrar

Vijol har nästan alltid mött mej först på mornarna, ända sen hon kom till. Men senaste veckan har det istället varit Vanilj som stått längst fram vid grinden. Oftast med Vijol precis bakom.  Men nån dag själv när Vijol istället sällskapat deras mor i ligghallen. Vidja kliver sällan ur ligghallen förrän maten är serverad om det är nåt fel på vädret vilket det oftast är så här års. Hon står inne o väntar o eftersom hon flyttar på alla utom Darita kan hon lugnt göra det o sen gå ut o äta när hon vet att det är serverat.

Jag ser mer o mer likheter mellan Vijol o Vanilj. Även om Vanilj gärna leker med Aquila som är en riktig busa. Annars är det ofta Vanilj o Vijol tillsammans. Gissar dock att Vanilj blir både lugnare o tryggare än Vijol. Vijol har lite mera nerv, är ”busigare” (eller var vid samma ålder), men dom är definitivt two-of-a-kind. Medan Aquila är nåt helt annat. Att Aquila o Vanilj har samma pappa märks inte alls lika mycket som att Vanilj o Vijol har samma mamma. Exteriört är Vanilj o Vijol också väldigt lika, men Vanilj är ”snyggare” än Vijol var vid samma ålder. Dock tror jag inte Vanilj kommer uppnå Vijols helt fantastiska pannlugg … Undrar hur många ston som kan utmana henne på den!

Nu har vädret tråkat till sej igen så inte mycket hästaktiviteter. Vill inte behöva hålla på med täcken som blir genomblöta så då vill jag inte ”förstöra” deras fina päls med sadel o svett när dom redan är våta o det blåser kuling o regnar på tvären. Igår fick dock Vijol visa upp sina färdigheter i longering för den lite tidiga halvan av voltigegänget som hann komma eftersom jag blev lite sen i förhållande till hur ridhuset var bokat. Hon gjorde det med den äran (vi misslyckades vid ett tidigare tillfälle – när voltigegrejor började komma in i ridhuset fick hon spelet o bockade runt o fick linan om ett ben så jag fick släppa henne, så när jag då erbjöd en provtur var ingen direkt pepp…) o travade över bommar när hon begrep att dom inte gick att galoppera över men galopperade också fint runt dem när jag bad henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *