regn

Det där med vattenbrist o torka o det avsaltningsverk som min kommun satsat på börjar kännas lite som ett skämt. Vi drunknar. Det blir rekord på rekord i aldrig sett så mycket vatten förr. Senast våran gödselplatta. Där förvaras även spånet som boxarna i stallet strös med. Normalt inga problem. Lär bli vissa förluster nu om man säger så. Tror det var 20 cm vatten att vada i för att tömma skottkärran … Härom veckan fick vi pumpa ur pumphuset till våran brunn för att inte vattnet skulle nå upp till elen till pumpen. Har heller aldrig hänt förr. Våran brunn som nästan sinar på somrarna. Enda trösten är att vi kommer sannolikt att få oroa oss för att brunnen sinar till sommaren igen. Och att vätan inte kommer som snö. Det blir ju lika blött ändå när den smälter o nu slipper vi åtminstone drivorna. Än så länge. Mycket vinter kvar. 

Bilden föreställer Vanilj när hon har lekt. Hon brukar inte behöva leka ensam. Unghästar tycks liksom alla ”ungar” gilla vatten …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *