köra inne

Brukar göra det som jag för länge sen fick lära mej hette leifa (leave early its friday) när arbetet så tillåter som det så fint heter, o åka hem så jag hinner nyttja ridhuset innan alla andra slutar jobba. För att köra i. Endast tillåtet om jag inte stör nån annan. Vilket jag tycker är helt rimligt. 

Framför allt vill jag köra Vidja. För det är det hon vill. Hon tycker körning är för riktiga hästar, ridning är för mesar typ. Sen gillar hon voltigen bäst tror jag. Julia brukar säga att hon är väldigt på, o oroar sej för om jag inte har gjort nåt med henne dan innan när hon ska ha lektion. Risk att hon ska vara för ”vild”. Inget problem jag har numera. Köra är helt ok, men rida henne, det kräver mera motion än jag egentligen är intresserad av. Jag får tillräckligt med motion av att mocka o strö. Men självklart försöker jag hinna rida henne också. Åtminstone nån gång i veckan … 

Sen vill jag köra Vijol också. Idag var hon riktigt trevlig. Först blev vi rejält osams för hon försökte bita mej. Det gör hon hela tiden, alltså nafsar, men hon har hittills aldrig gjort nån skada, peppar peppar.  Hon är håröm så när jag ska spänna gjorden blir hon irriterad när det fastnar långa hår. Jag förstår henne. Men hon får inte göra så ändå. När jag väl fick henne för vagnen var hon riktigt trevlig. Kom på mej själv med att jobba med form o ställning precis som med Vidja. Som kan. Med skillnaden att Vijol har lite mera energi. Lite är i underkant. 

Skulle så gärna vilja åka till Vetlanda o träna, men har ju inte satt på vinterdäck på trailern o vet inte om jag orkar tjata (kan inte själv, den är för stor o kräver lite riktiga doningar) för en enda gång … 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *