veckan


Vädret har varit lite bättre så haft lite mera energi att jobba med hästarna. Ridit både Darita o Vijol flera kvällar i veckan (o Vidja en gång, men det ger mera motion än jag vill ha). Idag var det tom sol så kände att alla var tvungna att få komma ut ordentligt (utom Vidja som går voltige på lördagar). Red ut en härlig tur på Darita, o sen tog jag Vijolan på töm upp genom byn så hon fick lite att titta på. Gick riktigt bra o avslutade med lite trav på ridbanan. Stundtals såg hon väldigt fin ut. Aquila fick en rejäl promenad. Hon var snäll merparten av tiden. Gick lugnt o städat i snabb skritt perfekt positionerad vid min sida. Men så plötsligt gör hon utfall för att få bocka loss. Jag klarade samtliga försök. En gång blev det ”ringdans” innan jag fick henne att lugna ner sej. Men hon kom aldrig längre en en meter från mej. Nöjd. Jag berättade för henne att hela idén är att hon ska tycka det är kul. Om hon inte tycker det kan vi lika gärna låta bli. Sista biten när hjärnan börjat tröttna gick hon jättefint. 

Vanilj har jag inte börjat promenera iväg med än. Hon får bara komma in i stallet o bli lite ompysslad o sen gå ut igen. Allt går bra ända tills vi kommer till gå ut igen. Det vill hon inte. Tråkigt. Men hon ger upp ganska snart o inser att hon inte vill stå ensam mitt på stallplan. Idag fick hon dessutom valuta för att gå ”hem” igen. Det togs hem ett antal kvigor som ska kalva o som hamnar som närmsta grannar till mina hästar. Alldeles för spännande tyckte Vanilj, o hela gänget var tämligen upplivade av tilldragelsen.  Blir spännande med kalvar, ett bra substitut när det inte blir nåt föl till våren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *