halkigt

När vi bodde i Märsta hade mina hästar isbrodd konstant från november till april. Det var absolut nödvändigt om dom alls skulle kunna gå ut vissa perioder. Men kan inte minnas att jag haft brodd på nån häst sen jag flyttade. Inte för att det aldrig behövs, men för att det trots allt inte är så ofta så jag har aldrig engagerat mej. 

Eftersom jag vill att hästarna ska få komma ut o se nåt annat än gården o ridhuset så har jag börjat rida Vidja med Vijol som handhäst. Eftersom jag inte törs rida ut på Vijol själv. Det går ganska bra, fast dom är lite olika i tempo. Vidja är den långsamma hästen o Vijol den snabba. Så senaste gången satte jag boots på Vidja o inte på Vijol o tänkte att det skulle göra susen. Det gjorde det. Vidja blev den snabba hästen o Vijol den långsamma. Tyckte synd om Vijol. O det blev bara skritt. Dessutom är boots (utan brodd) väldigt halkigt. 

Så tänkte att om jag kan rida med handhäst (vilket är lite meckigt, men antar att man lär sej om man gör det mycket) borde det gå lika bra att promenera med båda hästarna. Så provade det igår när det var rätt halt så vågade inte riktigt rida. Visst det gick. Men jag blev genomsvett/dötrött o hästarna helt oberörda. För med en häst på var sida hinner den ena sticka ner nosen o kolla in gräset medan jag rättar den andra – o på den vägen gick det … Det var för halt på vägen så var tvungen att ge mej ut längs hagarna. Konstaterade att rida med handhäst är trots allt enklare än att promenera med två. Sen kan man naturligtvis promenera med en i taget också. Bara att det tar dubbelt så lång tid.  

O hur jag än gör vägrar den att lägga upp en bild …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *