uppdatering

Lite bättre väder. Det har torkat upp lite. O man ser ljuset. Det skapar lite energi så hästarna har snittat 4 pass var i veckan sen nyår, o det tycker jag är väl godkänt när det bara är jag som varit inblandad förutom Vidjas voltigepass (2 hittills). Då räknar jag på tre hästar. Men både Aquila o Vanilj har fått komma in i stallet två gånger var o äta gott o bli ompysslade. Vanilj klarar det fint, fast jag har inte frestat med nån längre stund, men en gång var hon helt ensam i stallet o det gick det också. Svårast är (som med alla mina föl hittills) att gå tillbaka till hagen. Vill inte. Tråkigt. 

Men nu blir det nog kärvare för på tisdag ska det blir storm o snö, så då kanske jag inte ens kan ta mej till stallet. Om så brukar det inte ens gå att mocka, man ser helt enkelt inget (om det av nån anledning skulle gå att köra en skottkärra), utan det blir att försöka kånka ut lite hö att strö i ligghallarna så dom får nåt mer än halm att tugga i sej. Men riktigt busväder brukar inte hålla i sej mer än nåt dygn så hittills har alla överlevt. 

En av hemligheterna bakom att jag lyckas hålla igång såpass är att jag fått förvara lilla vagnen i en tom spilta, där den precis går in. Då går det jättesmidigt att dra ut den till ridhuset när det är tomt – bara att passa på när det är tomt (vilket i o för sej inte är så bara för jag har ju tyvärr tid ungefär samtidigt som alla andra med det jobb jag har). O slippa hålla på med våta presenningar o gamla bildäck som är mina vanliga ”vagnsgarage”. 

Darita är egentligen inget problem, henne tycker jag att jag kan rida ”hur mycket som helst”, det funkar (o så mycket blir det ju inte!). Men Vidja behöver variation, annars tycker både hon o jag det blir tråkigt. O Vijol vill jag ska har variation. Hon är så ung. O sen har jag fegat lite med ridningen på henne när det varit hårt eller nåt annat skäl till att hon kanske inte rasat av sej i hagen. Hon blir helladdad då o jag vill ju helst inte hamna på backen. Vagnen tar av det värsta, för hon tycker den är tung på underlaget i ridhuset. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *