vidrigt väder

Nu har motivationen helt sinat. Vädret är vidrigt, blött blött blött. Tänkte nästan, men bara nästan, att det kanske tom är bättre men lite kallare och snö … Men hästarna verkar inte särskilt brydda. Vanilj var skeptisk till den lilla snön som kom. Då tog hon sin mammas normala roll -stod i ligghallen tills det var serverat och klart. Vidja däremot har ändrat beteende o står på första parkett o väntar på maten. Om det fattas nån häst när jag ska fodra nu så är det oftast Vijol – hon står ofta en bit bort med sin pojkvän i hagen bredvid.

Igår blev det dock lite arbete. Insåg att ridhuset var ledigt en stund o eftersom vagnen står kvar inne efter lucia så hamnade den snabbt i ridhuset. Vidja fick ett pass, hon tycker vagn är så mycket roligare än ridning. I vars fall inne. Hade tänkt ta Vijol också men det började blåsa så det lät som om taket skulle lyfta så kändes onödigt då hon inte gått på ett par dar. Hon fick istället öva sin alldeles nyvunna färdighet longering. Jag har tömkört henne massor, men tycker jag är så dålig på longering så det har jag som tänkt lämna åt Julia som kör voltigen. Men provade häromdan, och det bara gick, och dessutom galopperade hon på bra. Vilket ju blir mycket bekvämare för matte än tömkörning. Att tömköra en unghäst i galopp kräver lite mera rörlighet än jag enkelt kan uppbåda, men att longera gick ju alldeles superbra. Hon betedde sej dessutom riktig vettigt båda gångerna, kul att springa, lite bus men mest bara galopperade på. Röra sej behöver hon för både hon o Aquila (o även Vanilj) har några kilon för mycket. Men kan inte dra ner på höet mera för vill inte Vidja o Darita ska bli tunnare (dom är normalviktiga), Vidja ammar ju fortfarande o Darita börjar bli gammal. Försöker o lägga till så inte alla ska få plats att äta, men det hjälper inte för dom är såpass sams att på nåt sätt får alla alltid plats. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *