lite arbete

Vijol fick den avslutande (?) inledningen till sin karriär i longering igår. När jag kom in i ridhuset var det nyharvat och fint o dessutom någon som lämnat två bommar på rad upplagda på reklampottor, blir ca 10 cm högt, o två bommar på rad – perfekt att longera över – kan inte missas typ. Vijol o jag promenerade över bommarna, o sen longerade jag, närmare o närmare bommarna. Hon hade testat båda varven o galopp när det plötsligt kom en bom i vägen. Hopp! Blev minst en meter första gången. Och full fart, pån igen. Så kul tyckte Vijol. Men hon lyckades ändå hålla sej nästan på mattan, bara några bocksprång o nåt utbrytningsförsök (som misslyckades). Trött blev hon också. Misstänker att det var bland det roligaste hon gjort.

Brist på ridbyxor gav tömkörning av Darita som jag också tagit in. Äldre väldresserade hästar kan även gamla tanter tömköra i galopp utan att behöva överanstränga knän o höfter. O även Darita fick testa bommarna. Bommar är livet enligt Darita. Tyvärr noterade jag att hon inte var så pigg på det hela i vänster varv, som normalt är hennes bästa. Noterade tidigare i veckan att hon var ojämn i varven på ett nytt sätt, nåt att hålla ögonen på.

Idag (lördag) kom vagnen fram ute. Även om det var blötkladdigt så gick det. Först ut Darita, fokus motion o trick (bruks) träning. Vi jobbar som alltid på att hon ska göra som jag säger o inte försöka lösa problemen på det sätt som hon tror blir bäst. Sen Vidja, fokus motion, tempo o form. Men eftersom hon verkar ha tappat sina explosioner o dra åt ett makligare tempo så tänker jag påbörja backning, sidvärts, o andra ”trick” så jag får en brukskörningshäst till. Hade tänkt spänna för Vijol också men höll på att frysa ihjäl efter två så vi tog en promenad i vattenpölarna (gölarna) istället, nog så viktig övning. Även Aquila fick komma in o sen gå en promenad, o lite vatten fick hon också forcera. Vanilj ville inte vara sämre och satsade i värsta vattenstråket i full galopp i hagen, o nåt blötlerigare har sällan skådats … 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *