stallucia

Vi har som tradition att bjuda på lite stallmyslucia, och eftersom voltige blivit en stor del av vår klubb så blir det alltid voltigeuppvisning. Och eftersom det är många barn o ungdomar som tränar voltige så blir det också många föräldrar, syskon mm som kommer o tittar. Mycket folk helt enkelt.

Vidja deltar nästan alltid i voltigen, hon är stabil. Bästa voltigehästen är tyvärr halt så lite rumphugget blev det kanske av det. Inte mycket man kan göra dock. Men Vidja gjorde det hon skulle. Fast lite nervös blev hon. Även om det kan ha haft att göra med att första snön föll hos oss precis innan, o när lilla Vanilj fick lämna mamsingen så inte nog med det – hon fick alldeles själv bekanta sej med snön (medan Vijol o Aquila åt extrahöet jag serverade för att det skulle vara lugnt i hagen).

Min huvudroll är annars traditionsenligt som tomte. Med häst (eller ren, stackars Darita blir alltid utklädd till ”Rudolf med röda mulen”) och vagn. Hon är dock en klippa i såna sammanhang, o även om det blir nån liten reaktion när vi kommer in i ridhuset och det är fullt av folk o massa konstiga saker så brukar det snabbt styra upp sej. Vi kör nåt varv o sen får alla komma fram o få godispåsar av tomten o en lugn o glad Darita står helt omgiven av folk som klappar o stimmar. Ungefär lika roligt som voltige när man är häst. En häst o massa människor som ger en hela sin uppmärksamhet … 

Om nån vill se hela Vidjas voltigelags uppvisning kika in på Ölands voltige – Sikehamns HSK på fb så finns filmer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *