Vinter

KOs bilder 024KOs bilder 027Så kom vintern. Snö tycker jag är helt överreklamerat. Visst kan det vara vackert. Men jag ser bara extra jobb och strul. Visst, vi har själva valt att bo där vi bor. Men det var INTE bättre när vi bodde i Märsta. Jag minns med fasa hur plogbilen kom, företrädelsevis på morgonen vid 6 straxt innan jag skulle åka till jobbet (alltid bråttom), och la upp en meterhög snö/isvall bakom bilen ut mot gatan. I det tätbebyggda området fanns absolut ingenstans att göra av snön, så när jag blev riktigt arg skottade jag helt enkelt ut så mycket som behövdes för att häva bilen över snövallen ut i gatan igen och åkte …

Drömmen när vi flyttat hit och  plogbilen kom och istället för att jävlas snällt tog ett extra tag bakom våra bilar och la på andra sidan vägen …  Sen har jag all respekt för att vi inte har högsta prioritet att få plogat. Sista 300 metrarna till vårt hus är vägen för smal för stora plogbilen, så där behövs en mindre. Det är bara vi som bor här. Och så blåser drivorna ihop igen på några timmar. Oavsett om det snöar eller inte. Det räcker med att snön finns där.

Nu har vi varit förskonade från snö i två år. Så vi har glömt lite hur det var. Bilderna visar våran väg före och efter plogning. För några år sen. Inget man skottar för hand direkt … En gång gjorde vi det. Men då var vi 20 år yngre …

Det ska snöa mera. På torsdag ska jag till Kalmar och på fredag till Växjö. Viktiga möten. Går det så går det. Annars får man försöka njuta av ledigheten …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *