sommar

Vanilj o Aquila går i sin sommarhage ”runt” vårat hus o har det bra. Än räcker betet o för övrigt är dom inte särskilt smäckra. Nu fick jag äntligen ur mej att anmäla till sommarpremiering. Det blir Tingsryd för båda. Känns onödigt att vänta till september o innan finns inget närmare än Tingsryd så det får bli det.

I en annan sommarhage går Vidja o Vijol. Båda dräktiga med Kronos. Får väl kolla en gång till såsmåningom, men ännu inga tecken på att nåt är galet. Vidja fick rivstarta sin hemkomst med voltige, men det tror jag hon gillar. Terminen är snart slut i alla fall. Vijol har fått landa lite o vi har promenerat o tömkört, men idag satt jag upp o red lite ordentligt. O wow vilket häst jag har! Som hon har utvecklats. Tror ”nån” har lärt henne att man ska ha lite fart i galoppen, TACK!!! Som hennes fega matte inte törs. Ja, jag bromsade men jag ska inte rida så mycket innan Linnea kommer som kan gasa också så hon inte tappar sina nyvunna kunskaper. Själva hoppningen spar vi till Linnea får testa, där går gränsen för vad jag törs. Är helt säker på att man skulle kunna lägga henne på en volt o samla upp henne också, men det får nån som är duktigare (o modigare) än jag prova först. Men jag har anmält mej till en ridlektion i veckan – vi får se.

Aquila o Vanilj har sin klibuske. Tror det var Aquila som startade upp den som föl. Nu ser den väldigt testad ut. Dom har en hagtorn till i hagen men den får vara ifred. Övrigt löv är sedan länge borta, kvar finns enbuskar. Dom får Kjell-Olof hugga ur, annars skulle det växa igen. Sen är det tallar utanför hagen, så skugga har dom i vissa lägen. Förutom från enbuskarna. Men dom väljer solen trots vädret. Ligger o solar där det är lite lerigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *