mål 2018

Jag är egentligen inte så mycket för mål. Avger aldrig nyårslöften heller. Tycker mål är överreklamerat, det blir som det blir typ. Bättre att ta en dag i taget o göra det man vill. Men jag för noggrann (klar nördvarning) bok över vad hästarna gör så jag har stenkoll. O vet följaktligen vad jag borde göra hela tiden…

Men Aquila ska visas o tränas för treårstest, o flytta hem till ”mamma” Lycka o Susanna så snart det blir plats. Det dröjer sannolikt ett tag. 

Vijol tänkte jag nästan att hon ska få träffa en hingst igen, men då skulle jag vilja att den hingsten hölls av en veterinär el nån som har nära tillgång till dito för att kunna öka dräktighetschanserna utan att jag blir helt ruinerad. Förslag mottages tacksamt. Skall-krav är ej för stor (då jag inte vill riskera en häst, tycker Dponnyer är perfekta) och möjlighet att komma tidigt på säsongen då jag har praktiska svårigheter med sommarföl, vill planera för vårföl. Önskemål är ej för långt bort, gul ej grå, o en bra brukshäst.

Vidja tänkte jag betäcka, men tvekar om det betyder temporär totalbrist på voltigehästar i klubben. Annars väljer jag mest mellan en Vijol-kopia och en Vanilj-kopia, men lutar åt att börja med en Vijol-kopia … Eller så prova nåt nytt o djärvt. Kronos är ju hiskeligt läcker o har mycket av Darita i sej. 

Darita ska förhoppningsvis få fylla 20, o om hon håller sej fräsch så skulle det vara kul att fortsätta med brukskörningen nu när jag äntligen börjar få till det. Kanske nån dressyrtävling också, dito!

O Vanilj ska bara få gå o vara söt o jag hoppas hon fortsätter vara söt till våren så jag inte helt dör när alla andra får föl … 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *