gott nytt år

Nyårsafton, en hiskelig tillställning. I år bestämdes att Darita fick komma in, alla andra (8) lösdriftshästar skulle få vara ute. Darita är livrädd för raketer, ledarsto o skrämmer upp dom andra. Några närboende provsköt lite före 12 så jag hann inte dit innan. Då stod dom alla vid grinden o spejade, o Vidja var lite upprörd. Hon hade förmodligen kommit på att hon hade hela ansvaret när Darita var borta. Dom fick snabbt mat, o åt lugnt när klockan verkligen blev 12. Då brakade det riktiga helvetet löst. Närboende puckon måste spenderat en halv förmögenhet på ett jättefyrverkeri typ 200 meter bort rakt i blickfånget för lösdriften mellan husen o stallen. Höll på minst en kvart. Folk måste ha för mycket pengar. 

Nåja, Vidja bestämde att har vi nu fått nattmacka för en gångs skull så äter vi. Hon o Vanilj stod lugnt o åt, liksom Pjäsen i hagen bredvid. Vijol, Pjäsens kompis Myran o shettisarna på andra sidan tyckte det var väl läskigt o sprang lite för att sedan ställa sej en bit bort ”bakom” Vidja o glo. O sen har vi då Aquila. Aquila kom fram o ställde sej vid staketet o tittade på fyrverkeriet o pratade med oss o verkade vara av åsikten äntligen händer det nåt. Massa folk o konstigheter mitt i natten. Kul. 

Darita stod i en box omgiven av hästar hon känner, utan att se ut o med radion på volym så hon inte borde hört nåt o bara skakade. Så även om det var chockartat mycket raketer i närområdet så kände jag ändå att jag gjorde helt rätt. Förutsätter ju dock att det finns en ledig box att låna! 

Anser fö att fyrverkerier o smällare av alla slag borde förbjudas o skulle möjligen kunna vara tillåtet på väl avgränsade platser mitt i större städer … 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *