efter träningslägret

Nu har döttrarna åkt hem till sitt o hästarna får återgå till sin mera lättsamma vardag. Dom firade med race i hagen tillsammans med lillhästen i grannhagen så leran sprutade. Vijol har fått märkbart bättre kondis. Jag vet inte om jag egentligen tycker det är bra. Kommer bara att göra mej fegare. 

Vijol har hoppat, dressyrat, gått i par med sin mamma o så lekt löshoppning med lillsyrran Vanilj. Det var jätteroligt tyckte dom båda så kul att Vijol gick omkull i en kurva … Hon hoppar fint men tveksamt. Behöver viss övertalning. O ”skräcken” för att bli fastspänd i par bredvid sin ilskna mor har släppt. Nu kom dessutom Vidja på att man kan låta Vijol dra hela lasset, och då blev det genast mycket lugnare. Vijol fick jobba o Vidja killade. 

Vidja anser att det var hon som fick slita mest. Hon har mest gått voltige o så har jag kört så mycket jag kunnat, men det blir inte så mycket. Nu fick hon dressyra med Sussie för fullt, dessutom hoppa, lite körning o lite voltige mitt i alltihopa. Sussie hotade tom med att ta hem henne o köra intensiv dressyrträning. 

Darita är ju Linneas första ponny, så hon vill alltid rida henne så mycket det bara går. Fast ska vi komma ut tillsammans så måste jag få rida henne för jag fegar ur att rida de andra busarna med mina döttrar. Jag minns fortfarande hiskeliga turer när dom var yngre o jag hängde med  i full fart – livsfarligt. Ja jag vet dom har lugnat ner sej. Men. Å andra sidan får jag nog börja lita mera på Vidja. Hon har lugnat ner sej. Idag orsakades kaos av stora långbenta hästar när en kom lös i blåsten o kompisen ville med i racet samtidigt som jag körde (möjligen lite medskyldig då ena hästen är lite spänd o inte van vid små gula med vagn). Jag hoppade av o ställde mej o pratade med Vidja, o funderade över hur jag snabbast skulle få loss vagnen helst utan att behöva skära sönder något, men hon stod bara lugnt o tittade med mej.

Aquila har löshoppat två gånger o förhoppningsvis lärt sej att det inte bara är fart som gäller efter en krasch med glidning genom hela hinderrakan … Hon har också blivit longerad med sadel o Sussie har hängt. Inmätt till 137 cm. Vi hoppas det stämmer. Nu väntar hon bara på att Sussie ska få plats med henne sen flyttar hon.

O appropå mätning så är Vijol nu anmäld till dito. Ska bli spännande att se vad den officiella mätningen får henne till. Buden har varierat kraftigt när jag visat henne. Hon krympte 4 cm mellan sommarpremiering och fjordriks. Det enda jag är säker på är att hon är större än Vidja som är slutmätt 145. Å andra sidan är slutmätningen det enda tillfället Vidja har uppmätts till så mycket som 145. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *