Darita

Darita är också min stjärna. Denna fina bild hittade jag Sussies födelsedag till ära. För 10 år sen? Jag rider dressyr på henne för att det är kul för hon är så duktig (kan mer än jag), och jag rider ut på henne för att det känns tryggt. Eller, för att jag vet vad jag har. Om jag ska vara ärlig så är hon den häst jag haft flest ofrivilliga avsittningar på men å andra sidan är hon nog den häst jag ridit mest så det hänger väl ihop. 

Hon är väldigt trevlig som körhäst också, med ett undantag. Hon går inte i form för vagn. Punkt. Jag kan tvinga henne om vi bråkar typ en halvtimme först. Men jag har slutat försöka. Vi kör konor o bruks. Det duger så bra. Med en bra kusk tror jag hon skulle kunna ta sej till SM i brukskörning. Vi satte vår första utan u tidigare i höstas o om hon håller till nästa säsong så kanske. Sen är hon lite för känslig/nervig egentligen. Jag är inte trygg att köra henne enbet själv utanför hennes komfortzon. Vi har plötsligt varit på väg i motsatt riktning utan att jag vetat ordet av flera gånger. Som tur är har aldrig vagnen vält. Men i par är hon trygg.

Sen har hon tyvärr ett antal krämpor men jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta njuta av henne nästa år som blir hennes 20e.

Alla hästarna idag – fr v Darita, Vidja, Vanilj, Aquila o Vijol (stackars Aquila f 15 kommer snart att bli omvuxen av Vanilj f 17…)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *