Vijol

Vijol är min stjärna. Inte bara att hon blev årets kallblod förra året, utan hon är min dröm om en häst jag fått vara med och påverka från dag 1. Hon är lite för snäll. Jag oroar mej regelbundet för att två år yngre Aquila ska gå om henne i rang (för att Aquila är ettrig som en terrier o Vijol bara snäll) men det tycks gå till så att Vijol struntar i Aquila tills hon får nog. Då säger hon ifrån ordentligt och då blir plötsligt Aquila lite mera tillbakadragen i nån vecka o så börjar det om …

Jag varierar mellan att rida, köra och tömköra henne. Ambitionen är ca 4 pass/vecka, o det håller för det mesta. Det har till o med varit så att jag tänkt in viloperioder, men hon vill så gärna o jag tycker det är så kul så det brukar inte bli så. Nu har vi haft en period med mycket ridning, för jag har haft möjlighet att rida lektioner med henne en till två ggr i veckan. Nu har dock tränaren tillfälligt övergivit mej, så vi får se vad det blir fram till jul. Egentligen behöver hon nog en liten paus för det har hon inte fått sen hon var iväg på betäckning utan att bli dräktig. Jag är dålig på att ge mina hästar pausar. Även om jag har för många att hålla i gång så kör jag liksom på. Tänker att snart blir jag sjuk eller så blir hästen det eller så blir vädret så jag inte vill rida så så länge det funkar kör jag.  Nu tycks dock alla ha tappade röstar på jobbet o det är min svaga punkt o dessutom är detta årets värsta tid om du frågar mej så nu blir det nog lite paus. Men känner jag mej själv rätt så kommer vagnen fram i helgen om det inte är alldeles vidrigt väder … 

Men jag kan fortfarande njuta av att ha nära till jobbet. Har åkt långt i hela mitt liv tror jag, o nu kan jag åka från jobbet halv 5 och sitta på hästen kl 6 och då har jag mockat o fodrat innan. Och vara hemma t 7 om jag är snabb, ibland har jag tom ridit två hästar då (jag är inget för att sitta o nöta, inte i ridhus i alla fall, då blir det kort o fokuserat). När vi bodde i Märsta var jag ofta inte hemma före 7 utan att ha varit i stallet innan, o var jag i stallet kunde hon bli typ halv 9. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *