Stora äckliga maskar

IMG_0280När jag mockade imorse så fick jag se ett snöre som såg lite konstigt ut. Tittade närmare o insåg att det inte var ett snöre. Det var en stor äcklig spolmask. (spolmaskar är per definition äckliga, det var inget särskilt med just denna) Tyvärr var det inte Aquilas bajs. Hon är fortfarande så liten att det är lätt att bestämma vilka högar som är hennes. Det här var en större hög, som jag även utan att ha hittat masken skulle sagt var Vijols, o med masken så fick det helt enkelt bli så. Det var inte bara en för övrigt. En närmare titt gav ett synnerligen nedslående resultat.

Att ”tanterna” Vidja eller Darita skulle ha spolmask får väl ses som osannolikt. Därför blev både Vijol o Aquila med omedelbar verkan avmaskade. Såna äckliga kräk vill jag inte ha på mina pussdjur. Vi hade redan bestämt att vi skulle ta prov på alla hästar för att se status. Nu väntar vi lite med det till mitten av mars, som kanske ändå är bästa tiden att ta.

När jag läste på om kräken så inser jag att det är helt naturligt att behöva avmaska Aquila så här dags igen. Men Vijol borde inte haft. O nu vet jag ju inte om Aquila hade. Men dom är ju som ler o långhalm … O när jag ska avmaska så gläds jag åt mina fjordhästar som glatt smaskar i sej o sen undrar om det finns mer. O Vidja blev mäkta avundssjuk att inte hon fick också.

Sen kommer det ju en dag imorrn också när jag ska mocka…. Det kan bli äckligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *