äckliga maskar del två

äckliga maskarJag kan nu berätta att jag avmaskade inte i onödan. Djuren finns nu väl spridda framför allt där Aquila har lagt sina lämningar. Jag försöker förpassa allt jag hittar till gödselstacken, men när man läser på om hur långlivade äggen är känns det nästan som om det skulle behandlas som riskavfall. Fast det är väl äggen som smittar, inte själva maskarna. O dom torde ha funnits i Aquilas lämningar länge …

Jag som är nyfiken och kanske lite nördig (o faktiskt utbildade mej till zoolog en gång i tiden) letar efter lite mera fylliga beskrivningar om dessa djur. Tex skulle jag vilja veta hur maskmedlet fungerar. För i alla fall ”mina” djur lever när de kommer ut. O då förstår jag inte riktigt hur det funkar. Jag tänker mej ju att dom borde dö av det. Maskar hittas en bra bit från Aquilas lämningar, o jag ser hur dom slingrar iväg …

Intressant i sej men det som stör mej är att vi inte tycks veta så himla mycket mer om dom små liven än när jag började läsa på om frågan, för sådär 40 år sen. Har vi ägnat de senaste 40 åren åt att uppfinna mobiltelefoner men inälvsparasiter har kunskapsnivån stått helt still om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *